Massagetherapie

Massagetherapie is een uitnodiging om met aandacht te voelen hoe het nu met je is. Om helemaal aanwezig te zijn bij dat wat je voelt. De nadruk ligt op ervaren van wat er nu is. Wat is er te voelen in je lijf? Welke gedachtes zijn er? Wanneer er een lichamelijke klacht is kan dit een vertaling zijn van iets wat verband heeft met wat er binnen in je leeft. Het is een signaal of een uiting van iets in jou dat om aandacht vraagt, bewust of onbewust. Vaak zijn we geneigd om deze signalen te negeren.

Als je bewust wordt van de signalen die je lijf je geeft ontstaat er een ruimere bewustwording. Je neemt dit mee door je dagelijkse bezigheden, je gaat sensaties en gevoelens herkennen en er ontstaat verandering.
Massagetherapie is er niet op gericht om iets op te lossen of weg te nemen, maar is een uitnodiging tot bewustwording.

Voor wie is massagetherapie?

Massagetherapie helpt bij:

  • Als voelen voor jou lastig is
  • stress of spanning in je lijf
  • burn-out
  • klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak
  • ziekte of rouw
  • depressiviteit of angstgevoelens
  • als je meer verbinding wilt krijgen tussen je voelen en je denken
  • gevoelens van eenzaamheid

Zijn er thema's die je graag wilt onderzoeken? Heb je pijn, fysiek of emotioneel? Wil je ontdekken wat jouw lichaam hierover te vertellen heeft? 

Massagetherapie is een op zichzelf staande therapievorm, maar kan ondersteunend en aanvullend zijn bij een behandeling van een arts, psycholoog of psychotherapeut.

Hoe werk ik?

Een eerste sessie is een kennismaking en intake. Deze sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Elke volgende sessie bestaat uit een voorgesprek, een massage en een kort nagesprek en duurt vijf kwartier. In het voorgesprek komen we terug op de vorige sessie en hoe het nu met je gaat. 

Elke sessie sta jij centraal. Het mooie van massagetherapie is dat ik jou begeleid om bewustwording in je lichaam te kunnen ervaren. We doen dit samen tijdens het voorgesprek, een oefening of meditatie en tijdens de massage. 

De focus van de massage gaat naar het lichaamsdeel dat om aandacht vraagt óf past bij een thema uit het voorgesprek. Ik maak gebruik van verschillende technieken. Bij alles wat we doen kijken we samen naar wat op dat moment passend is. Na de massage is er tijd om na te voelen en om de sessie af te sluiten met een nagesprek. 

Ik adviseer om bij de start minimaal 3 sessies met een interval van 2 weken aan te houden om te kunnen ervaren wat massagetherapie voor je kan betekenen. Ben je benieuw geworden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Wil je een beeld krijgen wat massagetherapie inhoud? Kijk dan deze video

Mail naar liv@hartzichtstudio.nl of contacteer me op 06 19 25 72 07 bij vragen of als je graag een eerste afspraak wilt inplannen.

Vervolg afspraken kunnen eventueel online ingeboekt worden via onderstaande knop.