Holistische visie uitgelegd

Wij zijn als mens gevormd door onze omstandigheden - opvoeding, gebeurtenissen, sociale contacten, kennis etc. Naast een lijf hebben we ook onze gedachten, gevoel, emoties en spirituele overtuigingen. Alles samen bepaald wie jij op dit moment bent. Deze vorming van ons 'zijn' kan bewust of onbewust zijn uitwerking hebben in ons dagelijks leven en soms kunnen we het voelen in ons lijf. Dit kan een fijn gevoel zijn, maar ook fysieke of emotionele pijn geven. Tijdens een massagetherapiesessie bij mij in de praktijk mogen zowel de fijne gevoelens als de minder fijne aandacht krijgen

Bij heling, bewustwording of puur bewuste ontspanning kan ik als massagetherapeut veel betekenen, omdat ik er niet ben om 'het' voor je op te lossen. We gaan op onderzoek, voelen en vragen. Het proces kan lichamelijk zijn, emotioneel of van een heel ander niveau. We geven jouw gevoel aandacht, soms is dat alles wat je gevoel verlangt en dat is het begin van verandering.

Tijdens een sessie nodig ik je uit om bewustwording te creëren op de verschillende delen van wie je bent in relatie tot je lichaam. Vlinders in je buik, blozen, huilen of een bonkend hart, sensaties die we allemaal kennen. Je lichaam wilt je iets vertellen. Door stil te staan bij wat je ervaart kan bij wat niet gevoeld, gehoord of gezien mag worden meer bewustwording, acceptatie en inzicht ontstaan.

Vanuit de scholing die ik heb ontvangen werk ik daarnaast met een zijns georiënteerde zienswijze.  Dit betekent dat ik de ervaring zoveel mogelijk in het nu en naar het lichaam breng. Hierbij kan je denken aan begeleidende vragen als; Wat ervaar je als je dit vertelt, hoe voelt dat in je lichaam? Of tijdens de massage; Hoe voelt het als ik je hier aanraak? Veranderd de sensatie? 

Uitgangspunt om rekening mee te houden is dat massagetherapie is er niet op gericht is iets op te lossen of weg te nemen. Het is een uitnodiging tot bewustwording en zelfonderzoek.